Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

ČSSD: „Schváleno!“ – polopravdy nebo obecné kecy

ČSSD zahájila svou kampaň před komunálními volbami. Jistě jste si všimli jejich plakátů s nápisem „Schváleno!“, pod tímto nápisem je pak vždy nějaký domnělý „úspěch“ sociální demokracie ve vládě. ČSSD se snaží ukázat, jak jí to ve vládě jde, bohužel skutečnost není tak růžová ani oranžová, jak to na plakátech vypadá.

ČSSD se tváří, že vládne hospodárně. Její krajská politika ale ukazuje pravý opak. Jihočeský hejtman Zimola dále podporuje neefektivní dopravce a likviduje tak schopné firmy. Prostě kamarád je kamarád.

Tak třeba heslo: „Dáváme vládě sociální rozměr.“ Naprosto prázdné heslo. Stejně tak může někdo napsat: „Stále dál vesele zadlužujeme naši zemi. Vnuci, těšte se, vy nás ale volit nebudete.“ Rozdávat peníze umí každý, sociální demokracie je v tom zvlášť mistr, bohužel to pak zase musí někdo někde ušetřit. To už ale není většinou problém Slávka Sobotky a jeho party.

            Na druhou stranu podpora lidí je dobrá. Třeba učitelé prý dostali přidáno, další úspěch ČSSD. Příjem mladého učitele se tak zvýšil o celých 300 (!!!) korun. Každý měsíc bereme trochu jinou částku, takže jsme si většinou žádného posunu ani nevšimli. Bohužel stále ta částka začíná číslem 16, což vyjadřuje tisíce korun, které dostává učitel s pětiletou praxí za plný úvazek na své škole (čistého). A sociální demokraté mají tu drzost lákat voliče na to, že mu přidali? Za tuto almužnu má být vděčný? Po příštích volbách mu zase přidají další tři stovky a získají na tom další politické body? Je to ostuda a hanba.

            Je pravda, že učitelé před důchodem dostali až 800 korun. Zaslouží si je asi víc, protože jsou staří. Je jedno, jak učí, důležité je, že dlouho. Už teď mají podstatně více peněz než učitelé začínající, nyní se nůžky ještě více rozevřou. Prostě dělám to dlouho a myslím, že to dělám dobře. Mladý učitel ale nemůže za to, že je mladý, je ale patřičně potrestán, že ze školství ještě neutekl.

A ministr Chládek zatím řeší, co všechno dětem zakáže jíst a pít ve školách, přitom toto je spíš věc rodičů. Ministr by se měl více zajímat o to, v jakých nuzných podmínkách žijí jeho učitelé a přestat řešit blbosti. Zatím to vypadá, že školství ministr moc nepomůže, hraje se o to, jestli mu moc neuškodí. Financování škol, které by se podle něj nemělo řídit počtem žáků, ale nějakým pocitem Chládkovy komise, jistě nemůže nechat v klidu nikoho, komu ještě na českém školství záleží. Cermat, který neumí dělat státní maturitu, bude napříště centrálně organizovat i přijímací zkoušky na střední školy. Na většinu z nich stejně ale berou všechny zájemce, protože je málo dětí. Proč pak Chládek tolik řeší přijímací zkoušky? Asi aby bylo víc legrace. Bohužel je to dost drahý cirkus, který zatěžuje zejména školy, protože chaotická organizace Cermatu jim mnoho nepomůže.

Podobně je to i s dalšími slogany na plakátech. Působní na první pohled dobře, bohužel pokud je člověk zasvěcený do dané problematiky, pak je mu jasné, že jde o zavádějící informace. Poplatky u lékaře stejně zaplatíme, jen jinou formou. Ale to asi nezajímá ty voliče, na které ČSSD míří. Když jim sociální demokracie nechá třicet korun, tak jim jinde zase stovku vezme.

V jihočeském kraji dál vesele pokračuje nehospodárné rozdělování dotací neefektivním dopravcům (ICOM), ostatní dopravci, kteří poskytují lepší služby, musí své komerční linky rušit (Jihotrans) nebo jim kraj radši ani neudělí licenci (Student Agency). Krásně je to vidět na trase z Českých Budějovic do Jindřichova Hradce, kde byl z těchto důvodů zrušen ranní spoj, kterým se mnoho cestujících dostávalo do práce. ICOM jede trasu do Jindřichova Hradce (58 km) někdy i hodinu a půl bez ohledu na to, že jízdní řád říká úplně něco jiného. Dva dotované spoje pak jedou rychle za sebou, asi aby se nebály. Do ranního autobusu Student Agency, který jede do Jindřichova Hradce jen 55 minut nejen podle jízdního řádu, ale i ve skutečnosti, cestující nastoupit nesmí. Společnost totiž nemá od kraje licenci. V tomto zůstává Jihočeskému kraji smutné prvenství a originalita. V jiných krajích se takové excesy nedějí, i když je ovládá sociální demokracie. Horlivost hejtmana Zimoly je ale velká, zvlášť pokud jde o jeho dotované kamarády.

Nevěřme tedy sociální demokracii, že šetří Kdyby chtěla šetřit, chovala by se jinak už na úrovni krajů. Zkušenost s jejich krajskou politikou je ale jiná. Pokud dávají, tak na dluh příštích generací. Jejich plakáty jsou navíc lživé nebo zavádějící. Chraň bože naše město před vládou sociální demokracie!

Autor: Jiří Heller | pondělí 8.9.2014 7:00 | karma článku: 21,91 | přečteno: 672x
  • Další články autora

Jiří Heller

Zimola chce vrátit cestování z Českého Krumlova do socialismu

Zimola chce potichu znemožnit cestujícím z Českých Budějovic do Českého Krumlova jezdit žlutými autobusy.

5.10.2016 v 6:00 | Karma: 28,31 | Přečteno: 811x | Diskuse| České Budějovice

Jiří Heller

Proč si Konvička rád hraje na teroristu?

Před týdnem nám docent Konvička na Staroměstském náměstí ukázal, jaké umí sehrát divadlo. Takové, kdy lidé prchají a propadají panice. Proč si Konvička tak rád hraje na teroristu?

29.8.2016 v 6:00 | Karma: 17,66 | Přečteno: 471x | Diskuse| Společnost

Jiří Heller

Nemysli si, že pojedeš vlakem

Ačkoli jezdí vlaky poloprázdné, ČD vymyslely šikanu pro těch málo cestujících, kteří jim ještě zbyli.

22.8.2016 v 6:00 | Karma: 41,64 | Přečteno: 5702x | Diskuse| Cestování

Jiří Heller

Ovčáček: Angažování umělci. 1948, 1977 a teď 2016.

V sobotu večer proběhlo tradiční udílení cen „Anděl“, které přenášela Česká televize. Několik umělců si dovolilo kritizovat prezidenta Miloše Zemana a Andreje Babiše, ministra financí a šéfa hnutí ANO.

10.4.2016 v 14:17 | Karma: 27,95 | Přečteno: 1519x | Diskuse| Ostatní

Jiří Heller

Česká televize přestává být objektivní

Mnoho lidí v poslední době kritizuje Českou televizi, že prý není objektivní. Kritici jsou zejména z řad fanoušků prezidenta Zemana nebo odpůrců jakékoli pomoci uprchlíkům.

4.1.2016 v 0:15 | Karma: 13,33 | Přečteno: 1211x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

VIDEO: Strážníci v ulicích naháněli bagr, opilý řidič si jel pro cigarety

26. dubna 2024  15:42

Městská policie z Krupky na Teplicku zveřejnila video z netradičního zásahu svých strážníků. Ti...

Medaile z policistova hrobu nosil zloděj jako ozdobu klíčenky. Odhalila ho DNA

26. dubna 2024  15:36

Policie dopadla zloděje, který v říjnu roku 2022 v Ostravě-Vítkovicích ukradl dvě medaile z hrobu...

Danko dostal za nabouraný semafor pokutu a zákaz řízení. A šel zametat

26. dubna 2024,  aktualizováno  15:10

Předseda Slovenské národní strany (SNS) Andrej Danko oznámil, že dostal pokutu 900 eur (zhruba 22...

Policie navrhla obžalovat za podvod dva rusínské aktivisty s vazbami na Zemana

26. dubna 2024  15:05

Policie navrhla obžalovat dva proputinovské rusínské aktivisty Mychajla Ťaska a Vasyla Džuhana z...

Arcon Personalservice GmbH
Instalatér do Německa

Arcon Personalservice GmbH

nabízený plat: 75 260 - 90 320 Kč

  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1521x
Jiří Heller, učitel, pedagog volného času, člen KDU-ČSL a mládežnické organizace Mladí lidovci

Seznam rubrik