Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TZ

Ano pane Hellere, mluvíte mi z duše. Ještě by bylo dobré podotknout, že by bylo na čase překročit i demokracii... Nicméně si myslím, že tolik svobody v našich krajích lidé ještě neměli. A je to opravdu strašná zodpovědnost - když je jen na vás jak se rozhodnete. Spousta lidí to nedokáže ustát a já se ani nedivím.

1 1
možnosti
JM

Ano,demokracie je zodpovědnost a dřina. Když stát neumí ani zabránit krádežím kanálů a kolejnic ,je to mizérie a beznaděj. Když právnici předvádějí svoje veletoče ,jde mi hlava kolem ..a to mám vysokou a praxi z městské rady.  Celkem se nedivím znechucení těch ,kterým stačil Balaton a Rujana. Ano, byl to jeden velký lágr a chtěl jsem ho zrušit . Současně se trochu bál kolik špíny to vynese ven. Je jí mnohem víc než jsem čekal. Teď jak stárnu ,tak abych se bál stále nových Šmejdů a bank a zákonů ve kterých se nevyznají ani jejich tvůrci. Táta říkával,že se to bude rovnat tak 3 generace .... no,jenže to nevěděl,že se svět nebude měnit k ideálu ,ale že zrovna má namířeno k darebáctví ...

2 1
možnosti
JP

J14o90s93e40f 78P20o45t34r

20. 3. 2014 20:53

Bloger má naprostou pravdu.

Já jsem prožil v té pokrokové, na vědeckém základě  založené , sociálně spravedlivé společnosti 40 let (slovy : čtyřicet let) a říkám nikdy více.

I kdyby jsme se nyní neměli lépe, jakože se máme lépe, tak pro tu tupost toho řežimu. Sdělovací prostředky : úspěšné plnění plánu, radostný život Brigád socialistické práce, socialistické závazky k VŘSR, ideologické školení o pokrokovosti marxismu leninismu.  K tomu : Zadrátované hranice -  žiji  několik desítek km od rakouských hranic, ale podívat se tam , to se spíš člověk dostal na Měsíc. Prázdné obchody, neustálé fronty, podplácení , přikrádání ze státního. Všeobecný strach před veřejnými i tajnými fízly.

Mám pokračovat .....?

Nebudu pokračovat, jen : Mám u ruky učebnici biologie pro zemědělské a lesnické školky z r. 1983. NIkde ani slovo o genech o genetice. Ve světě tou dobou se za genetiku dávaly  Nobelovy ceny, ale pro pokrokový a vědecky podložený reálný socialismus byla genetika buržoazní pavěda ze kterou se vyhazovalo ještě  v 1983 ze školy, v ještě pokrokovějším SSSR  se zavíralo do gulagů.

Kdo říká, že tenkrát bylo lépe, pak má asi místo mozku rudé piliny.

2 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
3 1
možnosti
JK

J42a30n 48K57o93t45t61a50s

20. 3. 2014 20:38

Proč brojíte proti něčemu, co se samo vyvíjí? Nabídněte raději alternativu ! Třeba takovou, která zabrání komunistickým myšlenkám. Lidé už kašlou na mandarinky - stejně se polozelené nedají žrát stejně jako banány kdoví odkud. Na maso, které se válí po pultech taky koukají z dálky, protože to naše mezi ním není. Tak - a už víme, krade se víc jak za komoušů a pořádný párek neseženeš za cenu běžnou. A hotovo.!!

2 1
možnosti

Hezké je to tvrzení o občanské lhostejnosti za totáče ve světle faktu1,1 milionů dospělých občanů v KSČ, 7 milionů v odborech. Ten režim vás nutil k angažovanosti ve dne v noci.

0 0
možnosti
MJ

Skutečně si myslím, že Váš článek je veden stranickým příkazem.;-)

3 2
možnosti
MJ

Dále...jste učitel, jste v kontaktu vlastně s dětmi či s juniory. vy nevidíte a necítíte tu realitu?

2 0
možnosti
VD

Učí na gymnáziu, tam jsou takové případy ojedinělé.

0 0
možnosti
MJ

Hezký večer.

Dle Vašeho článku je cítit , že neznáte vůbec realitu. V problému "otáčení se vzad" není nějaká filozofická otázka, kterou sáhodlouze ve svém článku filozficky , úplně mimo mísu, popisujete. Jsem dobrovolník v sociálních službách. radím lidem v nouzi. Dále jste také mimo mísu , když tvrdíte, že lidé by chtěli totalitu. Jako ten pomocník vím, že v ˇUstí nad Labem za měsíc se vyřídí 800 osobních bankrotů. Dále vím že pro rodiny je ohromný problém, když jim odejde takový spotřebič běžné lidské spotřeby jako lednička. Prostě to ohlídnutí má na svědomí denní boj o živobytí, denní boj o vyjít rodinným rozpočtem. A takovým lidem je opravdu jedno, zda-li mají v cukrárně jen jeden druh zmrzliny. Takový lidé Vám klidně prodají tu meruňkovou v zájmu nákupu chleba. je znát, že ve Vás vyrůstá další politik, bez kontaktu s realitou. Prostě zbytečný jedinec, který žije svým "politickým" životem, vedený spotřebou, spotřebou na kterou má kapsu. Nezlobte se, ale je to tak. Možná , že slezete dolů a prohlédnete ;-)

4 1
možnosti
DS

Nezlobte se, ale ačkoliv také nesouhlasím s přikláněním občanů k předchozímu režimu (něco málo si z něj pamatuji), nemůžu s vámi souhlasit. Jistě jsou mezi námi tací, co je jejich hlavním impulsem pohodlnost a, dejme tomu, nějaká nerozhodnost - ale negeneralizovala bych to.

Ta otázka je tak strašně složitá, že bychom se mohli hádat týdny, každý z nás by mohl popsat stohy papíru argumenty a stejně bychom k jednotnému názoru nedospěli.

1) není nic špatného na tom, těšit se na víkend, na zážitky s rodinou, na soukromé aktivity - a pak nadávat, že to rychle uteklo. Nejen prací živ je člověk, lidstvo (zejména to civilizované a pohodlné) se musí i nadále rozmnožovat a starat o novou generaci, ne jen myslet na sebe a své rozmary. Jsme čím dál tím bohatší na kapitál a čím dál tím chudší emočně. Navíc práce, kterou v současné době spousta z nás vykonává, je práce bez jakéhokoliv smyslu - i když si to málokdo uvědomuje. Málokdo v současné době vytváří hodnoty a když už, často zase nejsou ohodnocení (kolik asi bere takový pekař, švadlena, případně třeba učitel - rozhodně na tom nejsou lépe, než třeba PR ředitel, který vytváří jen zisk), pak samozřejmě vzniká frustrace, často na obou stranách.

2) opravdu si myslíte, že bychom se dostali opět za železnou oponu a opět byli bez dovozového zboží a styku s většinou světa? Pro pána krále, co by to muselo být za revoluci?

3) co je špatného, že občané, kteří "platí" svůj stát, za to také chtějí něco dostávat? Proč by nemohl být stát sociální a zůstat demokratickým? Proč by stát nemohl fungovat jako poslední záchranná síť před pádem do sociální propasti nebo na ulici? To Vám skutečně přijde v pořádku, že všichni platíme čím dál tím více a měli bychom za to (a ještě s radostným úsměvem) nečekat vůbec nic a vše zařizovat a platit sami? Pokud by se výrazně snížily odvody, pak by to mohlo být pochopitelné (i když dle mého rozhodně ne v pořádku), ale za stávajícího stavu ne.

Lidem chybí jistoty, ať jsou jejich důvody jakékoliv.

3 0
možnosti
MV

:-(Jak můžou být v ČR, 600 let po upálení Mistra Jana, katolíci? Cožpak lidé nemají paměť? ;-D

3 1
možnosti
  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1521x
Jiří Heller, učitel, pedagog volného času, člen KDU-ČSL a mládežnické organizace Mladí lidovci

Seznam rubrik