Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zdrojem zla v Evropské unii je mentální klima, kolektivisticko - altruistická filosofie, která je umocněna faktem, že lidé na západě si neprožili kolektivismus uplatněný do důsledků tak, jako obyvatelé východních zemí. Střídají se zde socialistické a konservativní strany, které i přes rozdílnou míru iracionality prosazují etatistické politické programy a pošlapávají individuální práva občanů. Hrozba přesunu kompetencí od národních států k centrálním evropským superinstitucím , vymýšlení nových forem iniciace násilí, neustálému rozšiřování nadnárodních regulací, které – díky absenci principů – nemá konce.

Veřejný prospěch je absurdní pojem – společnost nemá vůli, nemá zájmy – to mají jen jedinci. Společnost je tvořena atomizovanými jedinci. Ani hlasováním nejde rozhodnout o tom, co je veřejný prospěch.

4 0
možnosti

Zapomněl jste napsat, jak ČSSD vyjednala ty nejnižší dotace pro zemědělce. Zapomněl jste napsat, že berou půl milionu, přepočteno na koruny a nemají žádné daně /!!/. Zapomněl jste napsat, že větší státy tam mají víc politiků, tudíž přehlasují naše zájmy. Zapomněl jste napsat, že se tam musí o všechno bojovat, že 80% zákonů je od nich a že se o nich nesmí diskutovat. že dotace jsou zdrojem korupce, že díky jejich zákonům a regulacím se stále zvyšuje nezaměstnanost, o zadluženosti  ani nemluvě.. atd...

4 0
možnosti
  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1521x
Jiří Heller, učitel, pedagog volného času, člen KDU-ČSL a mládežnické organizace Mladí lidovci

Seznam rubrik