Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Další pseudo-katolík odkojený bludy moderní doby. O čem by se diskutovalo? Navíc taková diskuze je stejně plodná jako diskuze s popírači holocaustu. Pro církev je homosexualita uzavřená záležitost. Víme co říká písmo a tradice. Církev nabízí homosexuálům a všem lidem bez rozdílu cestu kříže (sebe-záporu) ke spáse. A světe div se oni tuto cestu mohou odmítnout, ale tím nemohou jít po cestě, kterou jde církev, a proto nemají žádný nárok na účast na životě církve. Mimochodem úkony typu půst za hříšníky je běžná praxe církve. Celá řada světců toto praktikovala, aby pomohli hříšníkům a přiblížili se tak Kristovi ve svých skutcích.

Chápu, že pro někoho odkojeného slabým odvarem víry zahrnující omílání bezcílného dialogu a banální představy lásky je to překvapující.

2 0
možnosti

J18a98k94u38b 19L13é46d86l

14. 8. 2015 10:06

Pane Součku, možná jsem, jak skromně a pokorně říkáte, odkojen slabým odvarem víry a mám banální představu lásky, ale zato mám dostatečnou zkušenost s neurotickými stavy, do kterých může člověka přivést úporné potlačování vlastní sexuality. Nechci Vám něco podsouvat, ale mluví z Vás neschopnost vcítit se do nesmírné složitosti a křehkosti lidského života.

0 0
možnosti

A co úporné potlačování sexuality lidí, kteří si nedovedou najít stabilní vztah a partnery střídají. I v jejich případě by se měla církev "podřídit době"?

0 0
možnosti
  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1521x
Jiří Heller, učitel, pedagog volného času, člen KDU-ČSL a mládežnické organizace Mladí lidovci

Seznam rubrik