Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Tak pokusy zde byly. Nejprve výzva vědců, ke zklidnění a racionálnímu uvažování. Potom adventní výzva, v podstatě k témuž. R^

5 7
možnosti
Foto

Tzv. "Výzva vědců" (ve skutečnosti neměla se skutečnými vědci vůbec nic společného) nebyla žádným pokusem o jakoukoli diskusi, ale odporným jednostranným rádoby "poučným a výchovným" pamfletem plným demagogických lží a účelových polopravd, kterým se několik jedinců pokusilo nadřazeně vyčlenit a distancovat od zbytku národa.

Výsledkem byla jejich vlastní ostuda a hluboké znechucení drtivé většiny rozumných lidí, kteří si tento pamflet přečetli.

17 7
možnosti
FN

Jak už několikrát níže zaznělo, ve svém apelu k tomu, aby spolu dva nesmiřitelné tábory vedly diskuzi, jste ve svém monologu na pravidla diskuze jaksi pozapomněl. Jedním z těch pravidel je vyslechnout oponenta a posoudit nejen to, v čem pravdu nemá, ale i to, v čem může mít pravdu. A na základě toho porovnat, v čem jsem se mýlil já. Prostě a jednoduše napadáte jednu stranu (což v článku volajícím po diskuzi vychází směšně)

Nevím, co jste myslel tím nálepkováním, ale dám Vám příklad. Jestliže řeknu, že nesouhlasím s přijímáním uprchlíků, je to můj svobodný názor. Pro skupinu, jejíž názory evidentně zastáváte, jsem však xenofob. Je to účelová nálepka. Nejdříve je nutné vrátit pojmům jejich pravý obsah - nemůžu být xenofob, protože tento pojem patří do jiné oblasti. Ale i kdybych jím byl, stále platí, že jsem neporušil zákon. A z toho vyplývá, že by ke mně mělo být přistupováno s respektem, protože platí ústavní zásada, vyjádřená v Listině, "Každý může činit, co není zákonem zakázáno". Jestliže jsme demokratická země, musí tak platit, že xenofobie není protizákonná. A pokud přesto zákon poruším, tak do rozsudku soudu na mě musí být pohlíženo jako na nevinného.

Ve snaze politiků a zástupců nevládních organizací (jak jsem se hezky vyhnul užití pojmu - nálepky "sluníčkář") zdiskreditovat odmítání uprchlíků bylo potřeba nejdříve označit toto odmítání za něco nevhodného, tak se mu přidělil pojem xenofobie a následně byl tento pojem v médiích dehonestován jako něco nepatřičného, co je třeba vymýtit.

Nikdo ale nemá právo nazývat lidi s jiným názorem za xenofoby a rasisty, jen pro jejich vlastní názor, jak se to poslední měsíce děje v mediích.

38 0
možnosti
DB

Media tímto "nálepkováním" úmyslně rozdělují společnost. Jde o fenomen, kterému se v AJ říká LOADED TERMINOLOGY, tedy slova s jistým emočním nábojem namísto slov neutrálních. A i v tom je vidět, jak zaprodaná jsou naše media. Rozdělování společnosti na jednotlivé nesmiřitelné názorové skupinky je velmi výhodné pro vládnoucí vrstvu, která se pak nemusí bát, že by se spojili všichni proletáři do jedné mocné skupiny a tuto třídu svrhli.

Je to plán a užitá aplikovaná psychologie v praxi.

Rozděl a panuj.

tak jako neustálé rozmělňování národnostních států v EU a v Evropě. EU a Evropa je silnější než USA, ale tím, že je nejednotná a bezmezně nacionalistická...viz Klaus a jeho teze o národnostním státu.......není jednotnou silou proti jiným ekonomickým celkům jako USA, Čína a Rusko, I KDYŽ BY NA TO MĚLA POTENCIÁL.

1 0
možnosti
MK

Líbí se mi ta veselá postava Polického. Dlužníka , který nakonec žije z daní lidí v Navojné jako plavčík a občas jako lisovač ovoce. Obojí placené z daní lidí

11 4
možnosti
Foto

Opět invektivy a lži-opět váš standard;-D

2 0
možnosti
RS

Autor to popsal vystizne. 99% naroda to nezajima a 1% dava k dispozici v ruznych forech svoje nazory. Je pravdou, kdyz stare arabske uslovi pravi, psi stekaji a karavana jde dal. A proc tvrdite, ze spolu neumime diskutovat? To nechodite do zadne hospody?

4 0
možnosti
MK

Psi štěkají a karavana táhne dál není arabské přísloví

0 0
možnosti
MP

Fajn, propral jste Zemana, Ovčáčka, Velebu a Brichtu. Já vám zase napíšu svou zkušenost s diskuzí přijímačů imigrantů. - No, ono vlastně není o čem psát, protože tito lidé žádnou diskuzi s nositeli opačného názoru nepřipouští. Na facebooku má většina aktivistů a neziskovkářů vkládání komentářů pod svými příspěvky zablokované, přesněji řečeno otevřené jen svým přátelům. Někteří z nich přímo ve svých statusech upozorňují, že kdo s nimi nesouhlasí, toho z přátel vyškrtnou. Takže ve výsledku si dokola pár stále stejných lidí navzájem lajkuje a chválí své vlastní příspěvky, čímž se utvrzují o své neomylnosti a ubezpečují o domnělé morální a intelektuální nadřazenosti. Smutné.

25 3
možnosti

Je zajímavé, že na nevypisované diskuse zde na blogu iDnes jsem narazil spíš u druhého tábora... a vámi popisované praxe se zde běžně dějí u různých článků na téma uprchlíků právě diskutéry z tohoto tábora (čím radikálnější názoru, tím víc plus).

Prostě máslo na hlavě mají oba tábora, tak si to konečně přiznejte, to je totiž nutný předpoklad zahájení slušného dialogu, který je bezpodmínečným předstupněm nějakého konstruktivního řešení.

1 1
možnosti
MK

Šťastný Nový rok přeju i Vám. Stejně tak jako Vás se mě netýká konec blbé nálady, protože moje nálada byla vždy dobrá. Neobávám se, že by mi jí pokazil nedostatek diskuse, neb jsem introvert a na diskuze jsem si nikdy nepotrpěl. To však není podstatné.

Mnohem více by mě zajímalo, co to vlastně je, ta "Pražská kavárna". Slyšel jsem o ní už tolik nehezkého a přitom se chvěju hrůzou, zda-li do ní náhodou také nepatřím. Přesnou definici jejích členů jsem zatím nikde nenašel, avšak posuďte sám:

1) Pocházím z Prahy, i když zde už nějaký ten pátek nežiji.

2) Mám velmi rád kávu a dokud jsem v Praze žil, rád jsem její kavárny navštěvoval.

3) Nemám rád prezidenta Zemana.

Myslíte, že nálepce "pražského kavárenského povaleče" postačuje bod 3), nebo je nutné splnit ještě něco dalšího?

6 0
možnosti
MK

S panem Polickým moc často nesouhlasím a proto si jeho plusu velmi vážím.

1 1
možnosti
VM

Pane autore,máte pravdu,že spolu diskutovat neumíme,a Vy,zřejmě,patříte mezi nás,protože ve svém blogu napadáte jednu stranu.Netvrdim,že odpůrci tzv.pražské kavárny,jsou bezchybní,ale na rozdíl od Vás,dokonalých humanistů,si to ani nemyslí.Čili,než začnete moralizovat,zameťte si před vlastním prahem.Co se týče nekritičnosti,mě stačí nekritický obdiv Vašeho tábora k EU.Ovčáčka nemusím.

22 1
možnosti
JR

J89a91r35a 70R95a71n42k

30. 12. 2015 22:47

Kdybyste nemusel pouzit "tzv. prazske kavarny, souhlasila bych s vetsinou Vaseho prispevku, pane MacaleRv

0 0
možnosti
EP

E68v65ž87e20n 40P44o87l64á73k

30. 12. 2015 17:51

Zvláštní, že vám z toho jaksi vypadly nálepky také z druhé strany. Rasisté, xenofové, nácci atd atd

13 1
možnosti
VM

To jen ukazuje pokrytectví pravdoláskařů.

5 1
možnosti
RE

A proč uvádět jenom z ,,vrchních deseti tisíc"? Začněme od těch nejmenších: já například jsem v dětství a mládí slyšel nejčastěji: ,,nebudu s tebou diskutovat!!"

2 0
možnosti
LS

L48i50b65o64r 37S56y86n78e18k

30. 12. 2015 18:25

Ano zpravidla to říkávala maminkaR^

4 0
možnosti
Foto

Rv,,Dva nesmiřitelné tábory již nejsou schopny spolu vést diskuzi"

Inu, tak jste si ještě také letos stihl plivnout na prezidenta a zanaříkat si nad tím, že si jedni nenechají moderovat ,,diskuzi" dle požadavků druhých, čili o vedení ,,diskuze" dle Vašich představ. Což není vůbec nic nového. To již zde bylo v dobách, kdy ,,strana a vláda" to měla ošetřeno ve své tehdejší ústavěRv

3 6
možnosti
  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1521x
Jiří Heller, učitel, pedagog volného času, člen KDU-ČSL a mládežnické organizace Mladí lidovci

Seznam rubrik