Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MO

Slova o nastavení druhé tvare nemohou byt vytrhavana z kontextu. Stručně řečeno: V Evangeliu podle Matouše se píše o udereni do právě tváře.To předpokládá,ze úder je veden pravou rukou.V historicko-kulturním prostredi vzniku Bible byla leva strana považována za nešťastnou,tzn. levou rukou se nebojovalo,max.držela štít.Úder pravou rukou do právě tváře je tedy úder hřbetem ruky. Ponižující úder,kterým byly byty ženy, děti a otroci. Nastavil-li ten bity druhou tvar,říkal tím,aby s nim bylo jednáno jako s rovnym.

0 0
možnosti
VS

Svatý otec správně vyjádřil to, že je to přirozená lidská reakce (obvykle mužů).

Mě se hnusí katolíci, kteří se plazí před nepřáteli církve a omlouvají se za často smyšlené zločiny ve své nevědomosti. Pokorný neznamená být netečný a zbabělý. Omluva Jana Pavla II byl jeden z celé řady jeho přešlapů, které církev více poškodili než pomohli. Zejména protože si to všichni vyložili jako automatické uznání existence a viny všech různých smyšlených nařčení, které vznikali v rámci propagandy proti církvi v moderní době.

Není prací katolické církve (ani řadových katolíků) hájit antikristovské pojetí svobody. O jakých nešvarech dnešní doby může být řeč při rouhání se nejsvětější trojici? Stejně tak jejím úkolem není se sklánět před zboštělou myšlenkou demokracie či jiných lidských konstruktů.

1 1
možnosti
BT

víte pokud byste hrubě urazil někoho z mé rodiny tak také dostanete po papuli, nepoženu vás k soudu, prostě vám jednu lištím a bude to, jednoduché a fungující a předpokládám že i papež měl něco takového na mysli, nastavování druhé tváře někdy nefunguje

1 0
možnosti
JC

Co skutečně papež řekl, to si přečtete zde:

http://radiovaticana.cz/index.php4

A nerozšiřujte laskavě bludy vyráběné českými novináři.

0 0
možnosti
Foto

Bratře v Kristu, myslím, že současný Svatý otec je tím nejlepším mužem pro současnou dobu. Bydlí v dvoupokojovém bytě, jezdí hromadnou dopravou a umývá nohy trestancům. Současná doba je plná bezbřehého násilí a nechat se podřezat jen proto, že neumím druhému dát dříve pěstí, je s odpuštěním pitomost. 

Svatý otec nikde neřekl, že souhlasí s vražděním novinářů. 

Mám nejasný pocit, že i Kristus s bičem v ruce vyhnal směnárníky ze chrámu svého Otce. Použil přitom násilí.

2 1
možnosti
Foto

To já několik desítek let bydlel dokonce v garsonce, též jezdil MHD a umýval nohy jen své, vzhledem k tomu, že jsem byl za šíření Ch77 částečně zaarestován, byly to také nohy trestance.

Takže jsem též nejlepším mužem pro současnou dobu, ba následník Krista, viz dále. 

Kdyby na Svatého otce někdo namířil bouchačku, kdoví, jestli by souhlasil nebo ne.

Ty směnárníky mám též někdy chuť bičem vyhnat, ne z chrámu, ale ČNB. Je to, pravda, nikoliv chrám mého otce, ale Boha Mamonu, ale nešť.

Díky, pobavil jste mě. ;-D

0 0
možnosti
JT

tak já si z Bible, to nastavení druhé tváře, beru jako ochotu k dialogu...rozhodně ne si nechat rozbít hubu...a papež František je nejlepší volba do této doby

0 0
možnosti
JR

J81a98r40a 12R67a72n38k

21. 1. 2015 1:15

Scenku z letadla, kde se Frantisek ozene svou pestenou rukou a z legrace zduchne do sveho sekretare, ci so Luigi je, by byla adekvatni, pokud by teroristi vlitli do redakce  s bozerskyma rukevicem, misto Kalasnikovu, takze jsem si jen rekla, at se deda nemontuje do veci, o nichz nic nevi, mel doposud me symptie, ale tady mel mlcet.

3 3
možnosti
EP

Katolická církev je jen islámský póvl v poměrně dost menším měřítku.

0 7
možnosti
JB

Vyjádřil se lidově, tak trochu ve stylu Zemana. Přičetl bych to papeži k dobru i když věřící nejsem.

1 0
možnosti
  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1521x
Jiří Heller, učitel, pedagog volného času, člen KDU-ČSL a mládežnické organizace Mladí lidovci

Seznam rubrik